

2021 Pacific Northwest District Missionaries Conference

Dear Brothers in Christ,

As you may recall our PNW District Mission Board invited you to attend the 2021 Pacific Northwest District Missionaries Conference in Hood River, OR for February 1-3, 2021. In early January, we were forced to postpone this conference, unsurprisingly, due to COVID restrictions that Oregon imposed through March. Considering that our district has not been able to meet since October 2019, we have made considerable efforts not to cancel the event outright. In cooperation with our District Praesidium, we have made plans to reschedule the Missionaries Conference for **June 15-17 in Suquamish**, **Washington**. The conference will take the place of our 2021 Grow in Grace satellite conference. Our district leaders feel this is a good solution, especially since our planned speakers are all supportive of coming still in June. We are feeling more confident this event will happen and the vaccination rollout will only help, still understanding our plans remain in the Lord's hands.

Again the theme will be "**Missionary Re-boot Camp: Repair, Renew, Reboot, Relate**". We are pleased to have two in-demand keynote speakers scheduled to present: Pastor Jared Oldenburg will lead us through a series of workshops called, "Pastors Re-boot Camp" and Pastor Eric Roecker will add a series of workshops to equip us towards better relational-oriented ministry. I am excited that these two brothers in Christ have indicated a willingness to proceed with this conference in spite of the ongoing pandemic challenges. Additionally we will welcome Pastor John Border from MLC to share a presentation on Project Daylight.

The conference is planned for June 15-17 at the **Suquamish Clearwater Casino Resort**. We have again reserved a block of rooms available for you until **April 30**. As with the previous attempt to hold the conference, we are only tentatively scheduling the conference at this time so that no one will lose money if the situation falls apart. After the registration deadline, by May 14, we hope to confirm the conference and provide the COVID protocols and details. Our DMB feels it is premature to communicate the COVID details at this time, because much will change with the rollout of vaccines and arrival of spring. Please understand that we are working with Suquamish Clearwater Casino Resort to have a plan in place so that the conference can safely happen. The conference this year is **\$140** per pastor to cover rental agreement and the cost of having our keynote speakers. Please submit your conference dues to Pastor Kevin Schultz (see below).

Our District Praesidium would also like to let you know that because the District Missionaries Conference is moving to June, there will be no Grow in Grace satellite courses offered this June in our district. Prof. Kock from WLS has advised that at least two districts (Western Wisconsin & North Atlantic) are scheduling their Grow in Grace courses online. Some spots may be available for pastors outside those districts; they will not be made available until after May 1. If spots are available, pastors from our district will be invited to register for these courses when they become available, if anyone is seeking an additional continuing education course for credit. You can look at the <u>Satellite Summer Quarter</u> webpage for details. However, our District Praesidium is encouraging everyone who is able to come to consider attending our District Missionaries Conference in Suquamish for the sake of fellowship within our district.

Hotel & Booking information

The conference is booked for June 15-17 at Clearwater Resort. We have a block of rooms reserved under <u>WELS Pastors Conference</u> that are reservable until **April 30**. We ask that you make your reservation by then also to indicate to the District Mission Board how many pastors will be planning to attend. Our PNW DMB will confirm by May 14 whether the conference is able to happen; in the event it is cancelled, we will ask the hotel to cancel everyone's bookings. You may call the Clearwater Resort main reservations line at **866-609-8700** and mention they are with the <u>WELS Pastors Conference</u> to book your room. Or reserve online <u>https://reserve.clearwatercasino.com/suquamish#groupSignIn</u> and group code 19047. Please note that at this time our DMB has arranged with Clearwater Resort to have three meals catered for our conference: Tuesday (June 15) - buffet dinner; Wednesday (June 16) - buffet lunch; Thursday (June 17) - buffet brunch.

Guestroom Description	Jun 14, 2021, Monday	Jun 15, 2021, Tuesday	Jun 16, 2021, Wednesday	Group Rate
Resort- Water View King	2	2	2	\$139.00
				(+ occupancy tax)
Resort- Water View Queen/Queen	3	3	3	\$139.00
				(+ occupancy tax)
Resort- Non Water View King	11	11	11	\$119.00
				(+ occupancy tax)
Resort- Non Water View Queen/Queen	4	4	4	\$119.00
				(+ occupancy tax)
Resort- Chief Seattle Suite	1	1	1	\$239.00
				(+ occupancy tax)
Tower- Non Water View King	15	15	15	\$119.00
				(+ occupancy tax)
Tower- Non Water View Queen/Queen	10	10	10	\$119.00
				(+ occupancy tax)
Tower- Scenic View King	7	7	7	\$125.00
				(+ occupancy tax)
Tower- Scenic View Queen/Queen	7	7	7	\$125.00
				(+ occupancy tax)

GROUP HOTEL ROOM BLOCK

Room availability and rates are as follows:

Again, the conference dues are \$140.00. Please remit them by April 30 to Pastor Kevin Schultz. You can send a payment or check made out to PNW DMB to:

Pastor Kevin Schultz, Registrar 5860 N LaRochelle Drive Coeur D'Alene, ID 83815 Office: (208) 449-2080; Cell: (858) 997-9872; Email: Pastor@TheVineIdaho.org

Thank you for your patience waiting for the details. And thank you to our District Mission Board for the work of essentially replanning the entire conference to give us an opportunity for spiritual growth and fellowship after such a long time. We pray the Lord will bless this work and allow us to have our conference in June.

Yours in Christ, Geoff Cortright (on behalf of the PNW District Mission Board and District Praesidium)

Missionary Re-boot: Repair, Renew, Reboot, Relate (Agenda)

Tuesday, June 15

1:00pm - Opening Devotion (15 min) - Repair
1:20pm - Keynote Presentation 1 - "Pastors' Reboot Camp" (75 min) Jared Oldenburg
2:40pm - DP Report (30 min)
3:10pm - Project Daylight Presentation (50 min) John Boeder, MLC
4:00pm - Break (15 min)
4:15pm - Report (15 min - Ministerial Education)
4:30pm Keynote Presentation 2 - "Pastors' Reboot Camp" (75 min) Jared Oldenburg
5:45pm - Break for Dinner (provided by hotel)
7:00pm - Opening Worship - Renew
9:00pm - Fellowship @ Hotel

Wednesday, June 16

8:30am - Opening Devotion (15 min) - Reboot
8:50am - Keynote Presentation 3 - "Pastors' Reboot Camp" (75 min) - Jared Oldenburg
10:05am - Break (15 min)
10:50am - Ministry Growth Topic 1 (60 min) - Eric Roecker
11:50pm - District Reports (40 min: 5-10 minutes each)
12:30pm - Lunch (75 minutes, provided by hotel)
1:45pm - Keynote Presentation 4 - "Pastors' Reboot Camp" (75 min) - Jared Oldenburg
3:00pm - District Mission Board Report (30 minutes)
3:30pm - Break
3:45pm - Ministry Growth Topic 2 (60 min) - Eric Roecker

4:45pm - Announcements & Prayer **6:00pm** - Fellowship @ Restaurant

Thursday, June 17

8:30am - Opening Devotion (15 min) - Relate

8:50am - Keynote Presentation 5 - "Pastors' Reboot Camp" (45 min) - Jared Oldenburg

9:35am - Synod/District Evangelism Report (30 min) - Eric Roecker

10:05am - Checkout of hotel & Brunch (provided by hotel) (55 min)

11:00am - Exegetical Study or Ministry Growth Topic 3 (45 min) - Eric Roecker

11:45am - Conference Business

12:00pm - Adjournment